Proč jsou ve víně bublinky?
/DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ/
V rámci dlouhodobého cíle, snižovat v našich vínech obsah siřičitanů (SO2), plníme nově naše vína pod tlakem ochranné atmosféry oxidu uhličitého. To může mít za následek perlení vína po nalití do skleničky. Toto perlení po několika minutách samo zmizí. Případně je možné otevřenou lahev protřepat či dekantovat.
Nejedná se o rozkvas vína nebo kvalitativní vadu. Díky tomuto opatření naopak zůstává kvalita a čerstvost vína zachována mnohem déle při současném snížení dávky oxidu siřičitého na minimum. Oxid siřičitý se řadí mezi alergeny a látky, škodící lidskému zdraví. Většina našich vín díky této ochranné atmosféře obsahuje méně než 100 mg/l SO2 (limit pro kategorii BIO).

Další aktuality

Doručení vína do Vánoc

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás informovat o termínu příjmu objednávek s doručením do Vánoc: při platbě na účet objednávka do 13. 12. […]

Číst více >

Král vín 2020 nám udělil 4 zlaté a 1 stříbrnou medaili

V letošním ročníku tuzemské vinařské soutěže Král vín jsme získali 4 zlaté a 1 stříbrnou medaili.  Sauvignon, pozdní sběr, 2019 […]

Číst více >

Zlatá medaile z AWC Vienna 2020

Na významné mezinárodní soutěži AWC Vienna jsme letos získali zlatou medaili za víno Rulandské šedé, pozdní sběr 2019, šarže 9/2019. […]

Číst více >