Cabernet Sauvignon – Merlot, Pozdní sběr

199 Kč

199 

Víno se pyšní nuanci černého rybízu, ostružin, černých třešní a sušených švestek. V každém doušku vína potěší plná taninová struktura a dlouhá dochuť, zanechávající vjem hořké čokolády a černého bobulového ovoce.

Katalogové číslo: 8594068862257 Kategorie: Štítek:

Jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr, červené, suché

Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Slovácká
Vinařská obec: Hluk a Uherský Ostroh
Viniční trať: Vinné Hůry a Plachty

“Vybereme pouze ty nejpoctivější vinohradníky z celé Moravy, od nich každý rok nakoupíme zásadně a bez kompromisu pouze ty nejlepší moravské hrozny, z kterých u nás v Břeclavi vyrobíme spolu, jako rodina, poctivé víno, na které budeme hrdí.”

Toto unikátní víno vzniklo scelením dvou vysoce kvalitních šarží vín z jednoho regionu. Techniku kupážování neboli scelování vín z různých odrůd používají vinaři k vytvoření ještě zajímavějších a hodnotnějších vín. V tomto případě se jedná o využití Cabernet Sauvignonu jako základu pevné struktury vína, v kombinaci s Merlotem, vytvářejícím dojem plnosti a sametovosti. Víno zrálo ve francouzských dubových sudech různých velikostí a stáří k zajištění co největší komplexity a senzorické rozmanitosti. Víno se pyšní nuanci černého rybízu, ostružin, černých třešní a sušených švestek. V každém doušku vína potěší plná taninová struktura a dlouhá dochuť, zanechávající vjem hořké čokolády a černého bobulového ovoce. Víno je vhodné i na delší archivaci.

Doporučená teplota servírování je 16o – 18°C.

Doporučujeme k vyzrálým sýrům, hovězím biftečkům nebo grilovaným steakům. Vynikající je kombinace s jehněčí pečení s bylinkovou krustou a bramborovo – pastinákovým pyré. Zajímavé je snoubení s nesladkým ostružinovým dezertem s mandlemi a čokoládou.

Objem: 0,75l
Alergeny: Obsahuje siřičitany

Ověřte si informace o aktuálně dostupném ročníku a šarži na obchod@vinicola.cz.

Víno je přírodní produkt. Případný sediment nebo vinný kámen je přírodní povahy, není zdraví škodlivý a není vadou výrobku. V případě přítomnosti sedimentu víno dekantujte.

Plněno v/Plnené v: Rodinné vinařství Břeclav s.r.o., Břeclav, Česká republika

Nevratný obal VÍNO Z ČESKÉ REPUBLIKY / VÍNO Z ČESKEJ REPUBLIKY

Vinařská oblast a podoblast Odrůda Obsah cukru Kategorie vína
Morava, Slovácká vinařská podoblast Cabernet Sauvignon suché víno Pozdní sběr